Brouwer: John van Wijhe
Gebrouwen 04-11-2023
Volume 36 liter
Ingrediënten: Mout
4 kg pilsmout 3 EBC
3.75 kg tarwevlokken 2 EBC
0,81 kg havervlokken 2 EBC
0,05 kg Caramout 3 150 EBC
Overige ingrediënten
17,5 gram korianderzaad
25 gram sinaasappelschil zoet
Hop
25 gram Motueka hop 7 % alfazuur first wort hop
10 gram Motueka hop 7% alfazuur 15 minuten meekoken
15 gram Motueka hop 7% alfazuur koudhop
Gist
11 gram K-97 Safale German Ale
11 gram T-58 Safbrew Special Ale
Maischschema
35 liter Maischwater
16 liter spoelwater
Maishschema:
15 minuten op 50 graden
45 minuten op 68 graden
Kooktijd
90 minuten
Begin SG 1049
Eind SG 1014
Kleur 8 EBC Morey
Bitterheid 19 Rager