WWBLG

Het Walchers wijn-, bier- en likeurmakersgilde is opgericht in 1985 in Vlissingen. Op dit moment bestaat het WWBLG uit zo’n 100 amateur bierbrouwers, wijn- en likeurmakers.
Maandelijks komen de gildeleden bij elkaar in Verenigingsgebouw de Klimop in Koudekerke. Op deze avonden wordt kennis uitgewisseld in een ontspannen sfeer. Soms staat er een lezing op het programma, soms ook is een proeverij voorbereid door deskundigen uit het vak of door kenners uit eigen gelederen. De jaarlijkse thema-avond, waarbij zelfgemaakte culinaire hoogstandjes gecombineerd worden met de geserveerde zelfgemaakte dranken, is erg populair.
Een andere activiteit is de jaarlijkse onderlinge wedstrijd, met jurering door zowel officiĆ«le keurmeesters als door de aanwezige gildeleden (publiekskeuring). Daarnaast verzorgen vakkundige docenten van ons gilde cursussen en workshops.Naar buiten toe presenteert het gilde zich onder meer met demo’s op ambachtelijke of historische markten.
Zo zijn wij op het jaarlijkse tweedaagse Abdijbierfestival in Middelburg aanwezig met een uitgebreide stand met 2 brouwopstellingen. De Kerstmarkt bij de firma Kesteloo wordt mede door ons gilde georganiseerd en is erg succesvol. De afsluiting van het seizoen wordt gevierd met een BBQ.