Wijn cursus

Leer thuis ambachtelijk wijn maken.

Wijn maken is minder moeilijk dan je denkt, je moet goed de regels volgen en schoon kunnen werken. Hebt u er weleens over nagedacht om zelf je huiswijn te maken? Dit zelf maken en er daarna van genieten met vrienden geeft een grote voldoening.

Wie zelf wijn wil maken of alleen maar wat dieper kennis wil opdoen over het maken van wijn, die kan een cursus volgen bij ons gilde. Aan de hand van een cursusboek worden in vier avonden de eerste beginselen van wijn maken bij gebracht. De cursus wordt gegeven in de avonduren en is voor iedereen toegankelijk. Op de laatste cursusavond mag je zelf een appel wijntje maken. De cursus avonden worden in overleg vastgesteld. De cursus wordt gestart bij voldoende aanmeldingen, minimaal vier. Na het volgen van deze beginners cursus is de leerling in staat om op gerichte wijze wijn te maken van allerlei soorten vruchten.
Het is ook goed je aan te sluiten bij een gilde, dan kun je ervaringen uitwisselen, elkaars wijn proeven, recepten uitwisselen en problemen bij het wijn maken bespreken.
Heb je belangstelling of wil je meer weten? Geef je dan op via het opgave formulier. Zodra wij het formulier hebben ontvangen zal de docent wijn contact met je opnemen.