Westmalle Dubbel

Ingrediënten voor 10 liter:

 

2000 gr.    pilsmout (3,0 EBC)

150 gr.      cara (crystal) (1000 EBC)

50 gr.        chocolademout (800 EBC)

150 gr.      cara vienne (50 EBC)

70 gr.        Special B    (300 EBC)

 

18 g  challenger (6,5%) 2/3  Boil 60,0 min ;

                                      1/3 boil 20,0 min.

 

100 gr    Kandijsuiker (donker)

 

 

Maischwater:  8 L (52,0 C)

 

Maischschema:

Temp. in gr. C        52…..65…..72….78

Tijd in min.             5……45…..20……5

 

Spoelwater: 10 L …80 C

 

Kooktijd:  60 min.

 

Gist:  Restslurry Safale S-04  0,5L 

 

Begin SG: 1068 (gemeten)

Eind SG:   1008 (gemeten)

Alc. % : 8,0%

Bitterheid: 30 EBU

 

 

Notes:

1 L spoelwater minder genomen.

Vergisting en rijpen:

Hoofdvergisting 9 dagen

Na 9 dagen op glas/fles gezet (s.g = 1017)

Maand later s.g. = 1008

 

Bron: Dirk de Witte  1e prijs ( 85 pt.) WWBLG 2015