Ingrediënten voor 10 liter:
2000 gr. pilsmout (3,0 EBC)
150 gr. cara (crystal) (1000 EBC)
50 gr. chocolademout (800 EBC)
150 gr. cara vienne (50 EBC)
70 gr. Special B (300 EBC)
18 g challenger (6,5%) 2/3 Boil 60,0 min ;
1/3 boil 20,0 min.
100 gr Kandijsuiker (donker)
Maischwater: 8 L (52,0 C)
Maischschema:
Temp. in gr. C 52…..65…..72….78
Tijd in min. 5……45…..20……5
Spoelwater: 10 L …80 C
Kooktijd: 60 min.
Gist: Restslurry Safale S-04 0,5L
Begin SG: 1068 (gemeten)
Eind SG: 1008 (gemeten)
Alc. % : 8,0%
Bitterheid: 30 EBU
Notes:
1 L spoelwater minder genomen.
Vergisting en rijpen:
Hoofdvergisting 9 dagen
Na 9 dagen op glas/fles gezet (s.g = 1017)
Maand later s.g. = 1008
Bron: Dirk de Witte 1e prijs ( 85 pt.) WWBLG 2015