Chimay blauw (kloon)

Ingrediënten voor 50 liter:

14,00 kg    pilsmout (3,0 EBC)

1,25 kg       Cara Cristal 120 (120,0 EBC)

1,25 kg       Wheat Malt, Bel (3,9 EBC)

0,50 kg       Ongem. gerst verstijfseld (3,9 EBC)

0,50 kg      Special B Malt (350,0 EBC)

0,20 kg      Chocolademout (800,0 EBC)  

1,2 kg        Brown sugar (40,0 EBC)

75,00 g      Challenger hop (6%) – Boil 75,0 min

50,00 g      Challenger hop (6%) – Boil 15,0 min

 

Maischwater: 46,16L (54,0 C)

 

Maischschema:

Temp. in gr. C……54….62…..72….78

Tijd in min.            5…..45…..30….5

 

Spoelwater: 27,56 L …75,6 C

 

Kooktijd:  75 min.

 

Gist:  1,0 pkg Belgian Ardennes (Wyeast Labs 3522 (124,21 ml)

 

Begin SG: 1046 (gemeten)

Eind SG:   1010 (gemeten)

Alc. % : 4,7%

Bitterheid: 22,8 IBU

Kleur: 42,6 EBC

 

Bron: Jan van Terheijden / Peter Bollebakker.  1e prijs ( 93 pt.) WWBLG 2011