Brouwer Jan van Doorn
Recept voor 18 liter
Ingrediënten:
2520 gram Pilsmout 3 EBC
120 gram Special B 300 EBC
900 gram Tarwemout 3 EBC
70 gram Cara Vienna 9 EBC
110 gram Palemout 7 EBC
Hop
7 gram Northern Brewer 6.7 % alfazuur
13 gram Herzbrucker Spalt 5.5 % alfazuur
Maishschema:
Mout storten in 15 liter water van 54 graden
10 minuten op 52 graden
60 minuten op 63 graden
2 minuten op 72 graden
5 minuten op 78 graden
Spoelwater 13 liter
Kooktijd 75 minuten
2/3 vd hop bij aanvang kook toegevoegd
1/3 vd hop toegevoegd 20 minuten voor einde kook
Gist SafaleS04
SG eind vd kook : 1052
SG eind van de vergisting: 1010
Bier heeft 5,6 % alcohol