Skuumkoppe kloon

Brouwer Jan van Doorn

Recept voor 18 liter

Ingrediënten:

2520 gram Pilsmout 3 EBC
120 gram Special B 300 EBC
900 gram Tarwemout 3 EBC
70 gram Cara Vienna 9 EBC
110 gram Palemout 7 EBC

Hop
7 gram Northern Brewer 6.7 % alfazuur
13 gram Herzbrucker Spalt 5.5 % alfazuur

Maishschema:
Mout storten in 15 liter water van 54 graden

10 minuten op 52 graden
60 minuten op 63 graden
2 minuten op 72 graden
5 minuten op 78 graden

Spoelwater 13 liter

Kooktijd 75 minuten
2/3 vd hop bij aanvang kook toegevoegd
1/3 vd hop toegevoegd 20 minuten voor einde kook

Gist SafaleS04

SG eind vd kook : 1052
SG eind van de vergisting: 1010

Bier heeft 5,6 % alcohol