Recept Scotch Ale – 1e prijs ( 87 pt.) WWBLG 2016

Ingrediënten voor 32 liter:

9,5 kg pilsmout (3 EBC)
1,65 kg caramout 120 (120 EBC)
0,4 kg Tarwemout (3,0 EBC)
0,125 kg Chocolademout (800 EBC)
0,6 kg Basterd suiker donker (Boil)
50 g  Northern Brewer 7%  – boil 60,0 min
40 g East Kent Goldings 5% – boil 15,0 min

8gr Iers Moss (Boil 10,0 min)

28 gr Sinaasappelschil (Boil 10 min)

9gr Zoethout (Boil 10 min)

2 items kruidnagel (Boil 10 min)

Maischwater: 35 L (52,0 C)

Maischschema:
Temp. in gr. C   52   63…..68….72…….78
Tijd in min.        10…30……15….20……5

Spoelwater: 15,04 L …75,6 C

Kooktijd: 60 min.

Gist: 2,0 pkg Scottisch Ale  (Wyeast Labs 1728)

Begin SG: 1090
Eind SG: 1016
Alc. % : 10,0%
Bitterheid: 24,5 IBU
Kleur: 43 EBC

Bron: Johan van Helleman (en Bram Weststrate) 1e prijs ( 87 pt.) WWBLG 2016