Ingrediënten voor 32 liter:
9,5 kg pilsmout (3 EBC)
1,65 kg caramout 120 (120 EBC)
0,4 kg Tarwemout (3,0 EBC)
0,125 kg Chocolademout (800 EBC)
0,6 kg Basterd suiker donker (Boil)
50 g Northern Brewer 7% – boil 60,0 min
40 g East Kent Goldings 5% – boil 15,0 min
8gr Iers Moss (Boil 10,0 min)
28 gr Sinaasappelschil (Boil 10 min)
9gr Zoethout (Boil 10 min)
2 items kruidnagel (Boil 10 min)
Maischwater: 35 L (52,0 C)
Maischschema:
Temp. in gr. C 52 63…..68….72…….78
Tijd in min. 10…30……15….20……5
Spoelwater: 15,04 L …75,6 C
Kooktijd: 60 min.
Gist: 2,0 pkg Scottisch Ale (Wyeast Labs 1728)
Begin SG: 1090
Eind SG: 1016
Alc. % : 10,0%
Bitterheid: 24,5 IBU
Kleur: 43 EBC
Bron: Johan van Helleman (en Bram Weststrate) 1e prijs ( 87 pt.) WWBLG 2016