Brouwer: Bram Weststrate
Recept
Volume: 31,00 L
Verwacht SG: 1,093
Verwacht Kleur: 64 EBC
Verwacht IBU: 86,1 IBUs
Brouw efficiëntie 72,00 %
Kooktijd: 60 Minuten
Mout
6,200 kg Pilsmout (3 EBC) 46,8 %
5,400 kg Pale Malt (2 Row) Bel (6 EBC) 40,7 %
0,500 kg Cara 200 (236 EBC) 3,8 %
0,360 kg Tarwevlokken (4 EBC) 2,7 %
0,300 kg Roggevlokken (4 EBC) 2,3 %
0,250 kg Black mout (1400 EBC) 1,9 %
0,250 kg Gerst geroosterd (600 EBC) 1,9 %
Totaal gewicht mout 13,260 kg
Hop
130 g Northern Brewer 9,70 % Kooktijd 60,0 min 69,2 IBUs
90 g Goldings, East Kent 6,92 % Kooktijd 15,0 minuten 16,9 IBUs
Gist
2,0 pakjes SafAle English Ale S-04 (DCL/Fermentis – –
Maisch schema: 4 stappen
Maisch water 39,8 liter
Spoelwater11,4 liter
1 ste stap Inmaischen: Voeg de mout bij 39,8 liter water van 52,0 C en hou dit 10 minuten aan
2 de stap Verwarm tot 63,0 C in 4 min en hou dit 10 minuten aan
3 de stap Verwarm tot 72,0 C in 4 min en hou dit 50 minuten aan
4 de stap Verwarm tot 78,0 C in 4 min en hou dit 5 minuten aan
Spoelen
Spoel met 11,39 liter water van 75,6 C
Resultaat:
Begin SG: 1,093
Eind SG: 1.015
Alc.Perc. 10.5%