Rochefort 8 kloon (klasse D)

Ingrediënten voor 15 liter:

3474 gr.  pilsmout (3,0 EBC)
515 gr.    Cara (crystal) (1000 EBC)
173 gr.    Special B (300 EBC)
500 gr.    Tarwemout (4,0 EBC)
47 gr.      Chocolade mout (800 EBC)

3 gr. Target hop (9,5%)  
11 gr. East Kent Golding hop (4,25 %) 
34 gr. Hallertauer herzbrucker hop (2,2%) 
kookpunt 2/3 deel van hop toegevoegd. Rest 20 min voor einde.

468 gr.  Bruine kandijsuiker
1,5 gr. Koreander(Boil 5 min).

Maischwater: 15 L (62 C)

Maischschema:
Temp. in gr. C        …..62…..72….78
Tijd in min.           ……45…..20.….5

Spoelwater: 13 L …  C

Kooktijd: 90 min.

1 zakje nieuwe gist Belgian Abbey 1762, direct toegevoegd.

Begin SG: 1085
Eind SG: 1014
Alc. % : 9,5%
Bitterheid: 25 EBU
Kleur: ? EBC

Bron: Dirk de Witte 1e prijs ( 90 pt.) WWBLG 2019