Ingrediënten voor 15 liter:
3474 gr. pilsmout (3,0 EBC)
515 gr. Cara (crystal) (1000 EBC)
173 gr. Special B (300 EBC)
500 gr. Tarwemout (4,0 EBC)
47 gr. Chocolade mout (800 EBC)
3 gr. Target hop (9,5%)
11 gr. East Kent Golding hop (4,25 %)
34 gr. Hallertauer herzbrucker hop (2,2%)
kookpunt 2/3 deel van hop toegevoegd. Rest 20 min voor einde.
468 gr. Bruine kandijsuiker
1,5 gr. Koreander(Boil 5 min).
Maischwater: 15 L (62 C)
Maischschema:
Temp. in gr. C …..62…..72….78
Tijd in min. ……45…..20.….5
Spoelwater: 13 L … C
Kooktijd: 90 min.
1 zakje nieuwe gist Belgian Abbey 1762, direct toegevoegd.
Begin SG: 1085
Eind SG: 1014
Alc. % : 9,5%
Bitterheid: 25 EBU
Kleur: ? EBC
Bron: Dirk de Witte 1e prijs ( 90 pt.) WWBLG 2019