Quadrupel kloon

Brouwer Jan van Doorn
Recept voor 18 liter


Ingrediënten:
3600 gram pilsmout 3 EBC
1350 gram Munichmout 15 EBC
900 gram Cara (crystal) 120 EBC
45 gram Special B 400 EBC
20 gram Chocolade mout 900 EBC
15 gram Tarwemout 3 EBC

675 bruine kandijsuiker (12 minuten voor einde kook)
9 gram Koriander( 5 minuten voor einde kook)
snufje zout

Maishschema:
Mout storten in 19 liter water van 62 graden.
50 minuten op 62 graden
25 minuten op 72 graden
5 minuten op 78 graden.

Spoelwater 12 liter

Hop:
9 gram bloemen Cascade 6.4% Alfazuur
27 gram Styrian Golding 2.9% Alfazuur
8 gram Hallertauer Perle 7.5% Alfazuur

Kooktijd 90 minuten
2/3 vd hop bij kookpunt wort toegevoegd.
1/3 vd hop 20 minuten voor einde kook toegevoegd.


SG begin vd vergisting 1080
SG bij eind vd vergisting 1007

Bier heeft 10.2% alcohol