Orval kloon (klasse C)

Ingrediënten voor 32 liter:

5500 gr.  pilsmout (4,0 EBC)

750 gr.    cara-mout (120 EBC)
500 gr.    Gerstevlokken (3,0 EBC)
500 gr.    Tarwemout (4,0 EBC)
140 gr.    Amber mout (43 EBC)

62 gr. Fuggle hop (2,82%)  Boil 60,0 min ;
20 gr. Perle hop (5,1 %) Boil 60 min ;
62 gr. Fuggle hop (2,82%) Boil 30 min ;
20 gr. Perle hop (5,1 %) Boil 30 min.
3 tsp Irish Moss Boil 10 min.
1,69 tsp Yeast Nutrient Boil 10 min.

770 gr.  tafelsuiker (Boil)
20 gr. Orange peel, bitter (Boil 5 min).
6 gr. Coriander seed (Boil 5 min).

125 gr. Hallertauer Mittelfrueh (2,9%)-Dry hop 7,0 days

Maischwater: 29,6 L (50 C)

Maischschema:
Temp. in gr. C    50…..64,4…..75,6….78
Tijd in min.         10……60……10.…….5

Spoelwater: 16,22 L …75,6 C

Kooktijd: 60 min.

Gist:  2 pkg Safale English Ale S04 

Begin SG: 1061
Eind SG: 1008
Alc. % : 7,0%
Bitterheid: 33 EBU
Kleur: 19,0 EBC

Bron: Bram Weststrate 1e prijs ( 89 pt.) WWBLG 2018