Ingrediënten voor 32 liter:
5500 gr. pilsmout (4,0 EBC)
750 gr. cara-mout (120 EBC)
500 gr. Gerstevlokken (3,0 EBC)
500 gr. Tarwemout (4,0 EBC)
140 gr. Amber mout (43 EBC)
62 gr. Fuggle hop (2,82%) Boil 60,0 min ;
20 gr. Perle hop (5,1 %) Boil 60 min ;
62 gr. Fuggle hop (2,82%) Boil 30 min ;
20 gr. Perle hop (5,1 %) Boil 30 min.
3 tsp Irish Moss Boil 10 min.
1,69 tsp Yeast Nutrient Boil 10 min.
770 gr. tafelsuiker (Boil)
20 gr. Orange peel, bitter (Boil 5 min).
6 gr. Coriander seed (Boil 5 min).
125 gr. Hallertauer Mittelfrueh (2,9%)-Dry hop 7,0 days
Maischwater: 29,6 L (50 C)
Maischschema:
Temp. in gr. C 50…..64,4…..75,6….78
Tijd in min. 10……60……10.…….5
Spoelwater: 16,22 L …75,6 C
Kooktijd: 60 min.
Gist: 2 pkg Safale English Ale S04
Begin SG: 1061
Eind SG: 1008
Alc. % : 7,0%
Bitterheid: 33 EBU
Kleur: 19,0 EBC
Bron: Bram Weststrate 1e prijs ( 89 pt.) WWBLG 2018