Gebrouwen door Kees Cornelisse en Bert Maesen.
Recept voor 50 liter
Ingrediënten:
Gewicht Naam EBC
820 gram Cara crystal 120
300 gram Tarwemout 3
600 gram Special B 300
3600 gram Munichmout 17
10000 gram Pilsmout 3
Totaal gewicht mout 15.3 kg
Hop en andere toevoegingen:
Hop: 38 EBU
Northern Brewer 38 gram
Brewers Gold eigen teelt 120 gram
Kookpunt hop:80 gram eigen hop en alle Northern Brewer.
10 minuten voor einde kook rest van de Brewers Gold( 40 gram) toevoegen.
Gist:
Fermentis Safale S33.
Een giststarter van 2,5 liter gemaakt met wort uit de vriezer
Overige ingrediënten:
600 gram kristalsuiker
500 gram donkere basterdsuiker
10 gram Koriander eigen teelt
Maischschema:
60 liter Maischwater van 55 graden.
5 minuten op 55 graden Celcius
20 minuten op 62 graden Celsius
40 minuten op 72 graden Celsius
5 minuten op 78 graden Celsius
Spoelwater 15 liter
Kooktijd:
75 minuten
Vergisten:
Begin SG 1074
Verwacht eind SG 1022