Winnend recept van de onderlinge wedstrijd 2023 van het WWBLG.
Brouwer: Dirk de Witte”
Batchgrootte 15 liter.
16 liter maischwater
11 liter spoelwater
Ingredienten:
3400 gram pilsmout 3 EBC
562 gram tarwemout 3 ebc
468 gram Cara mout (crystal ) 120EBC
375 gram kristalsuiker
Hop:
Bitterhop 21 gram bloemen Hallertauer Perle; 5,9% alfazuur; 75 minuten kook
Aromahop 9 gram bloemen Hallertauer Perle; 5,9% alfazuur; 15 minuten kook
Maischschema:
De mout gestort in water van 50 graden.
5 minuten op 50 graden
35 minuten op 62 graden
15 minuten op 72 graden
5 minuten op 78 graden
75 minuten koken
Giststarter gemaakt van 1 pakje Safale S33 van Fermentis.
Begin SG 1072
Eind SG na vergisten 1006