La Trappe isid’or kloon winnaar wedstrijd 2023

Winnend recept van de onderlinge wedstrijd 2023 van het WWBLG.

Brouwer: Dirk de Witte”

Batchgrootte 15 liter.

16 liter maischwater
11 liter spoelwater

Ingredienten:
3400 gram pilsmout 3 EBC
562 gram tarwemout 3 ebc
468 gram Cara mout (crystal ) 120EBC

375 gram kristalsuiker

Hop:

Bitterhop 21 gram bloemen Hallertauer Perle; 5,9% alfazuur; 75 minuten kook
Aromahop 9 gram bloemen Hallertauer Perle; 5,9% alfazuur; 15 minuten kook

Maischschema:

De mout gestort in water van 50 graden.

5 minuten op 50 graden
35 minuten op 62 graden
15 minuten op 72 graden
5 minuten op 78 graden

75 minuten koken

Giststarter gemaakt van 1 pakje Safale S33 van Fermentis.

Begin SG 1072
Eind SG na vergisten 1006