Brouwer:Bram Weststrate
Recept:
Volume: 32,00 L
Verwacht SG: 1,047
Verwachte kleur: 8 EBC
Verwachte IBU: 25,2 IBUs
Brouw efficiëntie: 72,00 %
Kooktijd 60 minuten
Ingrediënten
5,700 kg Pilsmout (3 EBC) 84,8 %
0,550 kg Munich Malt (18 EBC) 8,2 %
0,470 kg Tarwe Mout (4 EBC) 7,0 %
Totaal gewicht mout 6,720 kg
Hop
32 g Northern Brewer 8,4% Kooktijd 60 minuten 20,5 IBUs
36 g Saaz 3,5% Kooktijd 15,0 minuten 4,8 IBUs
Overige toevoegingen
1 theelepel Gist voeding Kooktijd 15,0 minuten
7,60 g Brew Brite kooktijd 10,0 minuten
Gist
2,0 pakjes SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) –
Maischen
Maisch schema 2 stappen
Maisch water 28,5 liter
Spoelwater 17 liter
1 ste Inmaischen: stap Voeg de mout toe aan 28,5 liter water van 52 graden en hou deze temperatuur geurende 15 minuten aan.
2 de stap verwarm tot 64,5 C in 4 min en hou deze temperatuur 60 minuten aan.
3 de stap Uitmaischen verwarm tot 78,0 C in 4 min en hou deze temperatuur 5 minuten aan .
Spoelen
Spoel met 17 liter water van 75,6 C
Resultaat:
Begin SG: 1047
Eind SG: 1006
Alc.perc. 5,5%