Brouwer : Bram Weststrate
Recept: voor 31 liter
Verwacht SG: 1,052
Verwachte kleur: 23 EBC
Verwacht IBU: 23,9 IBUs
Brouw efficientie: 75,00 %
Kooktijd : 60 Minutes
Ingrediënten:
gewicht soort mout percentage
4,350 kg Pils mout (3 EBC) 61,0 %
1,540 kg Cara-Red (40 EBC) 21,6 %
0,615 kg Cara Mout 120 (120 EBC) 8,6 %
0,500 kg Tarwe mout (3 EBC) 7,0 %
0,125 kg Munchenermout (15 EBC) 1,8 %
Totaal mout gewicht 7,130 kg
Overige ingrediënten:
3,00 g Gistvoedingszout kooktijd 60,0 minuten
7,70 g Iers Moss kooktijd 10 minuten
Hop:
26 g Northern Brewer [9,30 %] kooktijd 60,0 min 18,3 IBUs
30 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] kooktijd 15 minuten 5,6 IBUs –
Gist
2,0 pakjes SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) gist –
Maisch water 18,6 liter
Spoelwater 26,2 liter
Mash Schema:
1 Stap schema.
Verwarm het maischwater tot 71 graden en voeg de mout toe .
Maisch gedurende 75 minuten op 64.4 gr C
Uitmaischen verhit tot76 gr C en hou dit 10 minuten vol
Spoelen:
Verhit het spoelwater tot 76 graden en spoel hiermee
Resultaat:
Begin SG: 1,052
Eind SG: 1,010
Alc.perc. 5,7%