Guinness Westkaap

Brouwer Bram Weststrate

Recept:

Volume: 32,00 L

Verwacht SG: na koken :1040

Kleur: 58 EBC

IBU: 41,3 IBUs

Brouw efficiëntie: 75,00 %

Kook tijd: 90 Minutes

Ingrediënten

3,800 kg Pale Mout (6 EBC) 64,7 %
1,500 kg Gerste vlokken (3 EBC) 25,5 %

0,575 kg Gerst geroosterd (1000 EBC) 9,8 %
Totaal gewicht mout : 5,875 kg

Hop
103 g Fuggle 4.91% Kook 60,0 min –

8,50 g Irish Moss Kook 10,0 min –

3,40: g Gist voeding Kook 10,0 min

Gist

2,0 pakjes Irish Ale (Wyeast Labs #1084) – –

Maischen
Maisch water 29,4 liter van 64.4 gr C

Spoelwater 17,2 liter van 76 gr C

Mash Schema: Guinness
1ste stap Stort in 29,4 L water van 64,4 C en hou dit 75 min aan

2 de stap verhit naar 78,0 C oin 4 min en hou dit 10 minuten

Spoelen.
Spoel met 17,2 liter water van 78 C

Kooktijd: 90 minuten

Resultaat

Begin SG: 1046

Eind SG: 1011

Alc.perc. 4,7%