Brouwer Bram Weststrate
Recept:
Volume: 32,00 L
Verwacht SG: na koken :1040
Kleur: 58 EBC
IBU: 41,3 IBUs
Brouw efficiëntie: 75,00 %
Kook tijd: 90 Minutes
Ingrediënten
3,800 kg Pale Mout (6 EBC) 64,7 %
1,500 kg Gerste vlokken (3 EBC) 25,5 %
0,575 kg Gerst geroosterd (1000 EBC) 9,8 %
Totaal gewicht mout : 5,875 kg
Hop
103 g Fuggle 4.91% Kook 60,0 min –
8,50 g Irish Moss Kook 10,0 min –
3,40: g Gist voeding Kook 10,0 min
Gist
2,0 pakjes Irish Ale (Wyeast Labs #1084) – –
Maischen
Maisch water 29,4 liter van 64.4 gr C
Spoelwater 17,2 liter van 76 gr C
Mash Schema: Guinness
1ste stap Stort in 29,4 L water van 64,4 C en hou dit 75 min aan
2 de stap verhit naar 78,0 C oin 4 min en hou dit 10 minuten
Spoelen.
Spoel met 17,2 liter water van 78 C
Kooktijd: 90 minuten
Resultaat
Begin SG: 1046
Eind SG: 1011
Alc.perc. 4,7%