Dennenbier: X-Mas Tree Pale Ale

Batchgrootte :10 Ltr
Kooktijd : 60 min.
Alcoholpersentage : 6.3%
Begin sg : 1057
Eind sg : 1012
EBC : 26.0
EBU (bitterheid) : 30.0
Water : leidingwater
Ingrediënten

ingrediënthoeveelheidkooktijdwaardebijzonderheden/leverancier
Mild Ale malt1000 g 7 EBCThomas Fawcett & Sons
Pale Ale malt (7…10 EBC)935 g 8 EBCBrewferm
Maris Otter Pale malt380 g 6 EBCMuntons
Crystal malt115 g 130 EBCThomas Fawcett & Sons
Magnum hop7 g60 min.12.4 αBloemen  
Mount Hood hop25 g10 min.6.9 αBloemen/Braumarkt
Dennentoppen 55 gFlameout: 20 min. Zelf plukken
Gist: Safale US-0511 g  Fermentis
Maischwater8.5 l  Kraan
Spoelwater8 l  Kraan

Maischschema

68 °C78 °C
60 min.5 min.

Opmerkingen van de brouwer
Ik kwam uit op 6,3% ABV en hiermee valt dit bier eigenlijk net niet meer in klasse A. Oplossing is een paar liter meer maischwater gebruiken.

Smaakimpressie
Lekker makkelijk te drinken bier. De dennen zijn zeer aanwezig, hetgeen wellicht niet iedereen kan bekoren. Gebruik dan minder dennentoppen, of minder lang na flame-out.

Bron:
Recept van de website van t Wort Wat