Bokbier gebrouwen door Bert Maessen en Kees Cornelisse.
Volume:
50 liter
Ingredienten:
Gewicht Naam EBC
12200 gram Pilsmout 3
1500 gram Munichmout 17
2000 gram Cara(crystal )cara 120
200 gram Chocolade mout 800
Totaalgewicht van de mouten 15.9 kg
Hop en andere toevoegingen:
Gemalen Koreander 10 gram
Hop:
Eigen teelt Hop: Northern Brewer 88 gram bij aanvang kook
Aromahop Fuggles 150 gram (nat) 20 min voor eind vd kook
Gist:
Slurry van Wyaest American Ale, geactiveerd met 2 L wort uit de vriezer
Maischschema
Maischwater 60 liter
10 minuten op 55 graden Celsius
45 minuten op 63 graden Celsius
25 minuten op 72 graden Celsius
5 minuten op 78 graden Celsius
Spoelen met 13 liter
Kooktijd:
75 minuten
Eindvolume na koken 53 liter
Vergisten
Begin SG 1065
Eind SG 1016
Alcoholpercentage 6,6 %