Zomertijd

gebrouwen ter ere van het Abdijbierfestival 2021

Brouwers: Frans Moonen en Bert Maessen

Er is een batch van 140 liter gebrouwen.

Dit bier is geschonken op het Abdijbierfestival, en kreeg goede recensies van de aanwezigen

Zomertijd (blond bier met een bittertje en een vleugje vlierbloesem)

Het recept hieronder is vertaald naar 10 liter
Ingrediënten:
gewicht soort mout EBC
10 gram pilsmout EBC 3
280 gram tarwemout EBC 3
1800 gram pale ale mout EBC 9
140 gram munich mout EBC 15

Totaal gewicht van de mouten 2250 gram

Hop en andere toevoegingen:

20 Gram Amarillo kook 60 minuten

20 Gram amarillo vlam uit

andere ingrediënten:

2 Gram vlierbloesem

Gist:
Wyeast American Ale 1056

Maischschema:

Maisch water 7 liter

60 minuten op 70 graden

1 minuut op 73 graden

1 minuut op 78 graden

Spoelen met 12 liter water

Kooktijd:

60 minuten
Vergisting

Begin SG 1052

Eind SG 1011

5,5 % alcohol

Brouwmethode Herms.