gebrouwen ter ere van het Abdijbierfestival 2021
Brouwers: Frans Moonen en Bert Maessen
Er is een batch van 140 liter gebrouwen.
Dit bier is geschonken op het Abdijbierfestival, en kreeg goede recensies van de aanwezigen
Zomertijd (blond bier met een bittertje en een vleugje vlierbloesem)
Het recept hieronder is vertaald naar 10 liter
Ingrediënten:
gewicht soort mout EBC
10 gram pilsmout EBC 3
280 gram tarwemout EBC 3
1800 gram pale ale mout EBC 9
140 gram munich mout EBC 15
Totaal gewicht van de mouten 2250 gram
Hop en andere toevoegingen:
20 Gram Amarillo kook 60 minuten
20 Gram amarillo vlam uit
andere ingrediënten:
2 Gram vlierbloesem
Gist:
Wyeast American Ale 1056
Maischschema:
Maisch water 7 liter
60 minuten op 70 graden
1 minuut op 73 graden
1 minuut op 78 graden
Spoelen met 12 liter water
Kooktijd:
60 minuten
Vergisting
Begin SG 1052
Eind SG 1011
5,5 % alcohol
Brouwmethode Herms.