Blonde Westkaap van Bram Weststrate
Volume: 30 L
Ingrediënten
gewicht naam
4,800 kg Pils Mout (4 EBC 55,3 %
2,500 kg Pale Mout (6 EBC) 28,8 %
0,715 kg Havervlokken (2 EBC) 8,2 %
0,475 kg Tarwe Mout (4 EBC) 5,5 %
0,190 kg Amber Mout (43 EBC) 2,2 %
totaal gewicht van de mouten 8.7 kg
Hop en andere toevoegingen
64 g East Kent Goldings 18,4 IBU bij start van de kook toevoegen
40 g Perle 5.10% – 9,1 IBU 10 minuten meekoken
3,00 g Yeast Nutrient 10 minuten meekoken ( gist voedingsstof)
7,60 g Brew Brite 10 minuten meekoken (maakt bier helder )
Gist
Safebrew Abbey Ale (DCL/Fermentis #BE-256 Yeast
Maisch schema:
1 staps schema
Maisch water 27 liter van 66,7 gr C
maischen 60 minuten op 66,7 gr C
Verwarm in 10 minuten naar 78 gr C
uitmaischen :
10 minuten op 78 graden.
Hierna spoelen met 21 liter van 78 gr C
Kooktijd 60 minuten
volume na koken 32 liter
Vergisten:
Begin SG: 1,063 Eind SG: 1,006 Alc.perc. 7,7%