Blonde Westkaap

Blonde Westkaap van Bram Weststrate

Volume: 30 L

Ingrediënten

gewicht naam

4,800 kg Pils Mout (4 EBC 55,3 %

2,500 kg Pale Mout (6 EBC) 28,8 %

0,715 kg Havervlokken (2 EBC) 8,2 %

0,475 kg Tarwe Mout (4 EBC) 5,5 %

0,190 kg Amber Mout (43 EBC) 2,2 %

totaal gewicht van de mouten 8.7 kg


Hop en andere toevoegingen

64 g East Kent Goldings 18,4 IBU bij start van de kook toevoegen

40 g Perle 5.10% – 9,1 IBU 10 minuten meekoken

3,00 g Yeast Nutrient 10 minuten meekoken ( gist voedingsstof)

7,60 g Brew Brite 10 minuten meekoken (maakt bier helder )

Gist

Safebrew Abbey Ale (DCL/Fermentis #BE-256 Yeast

Maisch schema:
1 staps schema
Maisch water 27 liter van 66,7 gr C

maischen 60 minuten op 66,7 gr C

Verwarm in 10 minuten naar 78 gr C
uitmaischen :
10 minuten op 78 graden.


Hierna spoelen met 21 liter van 78 gr C

Kooktijd 60 minuten
volume na koken 32 liter

Vergisten:
Begin SG: 1,063 Eind SG: 1,006 Alc.perc. 7,7%