Belgian Dubbel

Belgian dubbel 30 liter 6,7%

Brouwer: Bram Weststrate

Ingrediënten

6,500 kg Pils Mout (4 EBC)
0,600 kg Cara Mout 120 (120 EBC)
0,600 kg Special B Mout (355 EBC)
0,250 kg Maisvlokken (3 EBC)
0,400 kg Basterd suiker donker (toevoegen bij koken) (99 EBC)

Hop en andere ingrediënten

17 g Northern Brewer 8,4% kook 60 min
11 g Northern Brewer 6,9% kook 60 min
23 g Perle 5.9 % kook 10 min
16 g Styrian Goldings 2.80% kook 10 min
3,00 g Gist voeding kook 10,0 min
12,00 g Koriander zaad kook 5,0 min
8,00 g Brew Brite kook 10 min

Maischwater 26 liter
Spoelwater 23.5 liter

Maischen
Maisch schema, 1 stap
Storten bij 67 graden en 60 minuten op 67 graden houden
Verhitten naar 78 graden in 10 minuten en dit 10 minuten aanhouden
Spoelen
Spoelen met 23.5 liter water van 78 graden

Kooktijd 60 minuten
Volume na koken 35 liter

Gist
2,0 pakjes Fermentis SafeAle BE-256 gist

SG voor vergisten: 1058

SG na vergisten: 1008

Bottel volume:

30 liter
Kleur 40 EBC
IBU 23,3 IBU

Brouw efficiëntie 72%
Maisch efficiëntie 75.4