Amber Westkaap

Recept voor Amber Westkaap

Gebrouwen door Bram Weststrate en Johan van Helleman

Volume 32 liter

Ingrediënten

5,000 kg Pils mout (3 EBC)

1,700 kg Ambermout (50 EBC)

0,500 kg Tarwe mout (3 EBC)

0,400 kg Aromamout (150 EBC)

0,175 kg Special B Malt (350 EBC)

Totaal gewicht mouten: 7,775 kg

Hop en andere toevoegingen

3,20 g Gistvoedingszout (90 minuten koken)
40 g Northern Brewer [9,00 %] – (60 minuten koken) 25,7 IBUs –  

40 g Goldings, East Kent [5,00 %] – (15 minuten koken) 7,1 IBUs  

8,45 g Iers Moss ( 10 minuten koken)


Maischwater 33 liter

Spoelwater 13,5 liter van 76 C


Maischstappen:

1e stap 52 C gedurende 15 minuten
verwarm daarna in 4 minuten naar 64.5 C
stap 2 64,5 C gedurende 60 minuten
Verwarm naar 78C in 4 minuten
stap 3 78 C gedurende 5 minuten

Spoelen met 13,5 liter spoelwater van 76C

Kook Tijd: 60 Minutes

Volume na koken: 34,32 L



Gist: Fermentis S-04

SG voor vergisten: 1055

SG na vergisten: 1009

Bottel Volume: 31,00 L

kleur: 30 EBC

IBU: 32,7 IBU

Brouwefficientie 75,00 %

Maisch efficientie : 77,3 %