Recept voor Amber Westkaap
Gebrouwen door Bram Weststrate en Johan van Helleman
Volume 32 liter
Ingrediënten
5,000 kg Pils mout (3 EBC)
1,700 kg Ambermout (50 EBC)
0,500 kg Tarwe mout (3 EBC)
0,400 kg Aromamout (150 EBC)
0,175 kg Special B Malt (350 EBC)
Totaal gewicht mouten: 7,775 kg
Hop en andere toevoegingen
3,20 g Gistvoedingszout (90 minuten koken)
40 g Northern Brewer [9,00 %] – (60 minuten koken) 25,7 IBUs –
40 g Goldings, East Kent [5,00 %] – (15 minuten koken) 7,1 IBUs
8,45 g Iers Moss ( 10 minuten koken)
Maischwater 33 liter
Spoelwater 13,5 liter van 76 C
Maischstappen:
1e stap 52 C gedurende 15 minuten
verwarm daarna in 4 minuten naar 64.5 C
stap 2 64,5 C gedurende 60 minuten
Verwarm naar 78C in 4 minuten
stap 3 78 C gedurende 5 minuten
Spoelen met 13,5 liter spoelwater van 76C
Kook Tijd: 60 Minutes
Volume na koken: 34,32 L
Gist: Fermentis S-04
SG voor vergisten: 1055
SG na vergisten: 1009
Bottel Volume: 31,00 L
kleur: 30 EBC
IBU: 32,7 IBU
Brouwefficientie 75,00 %
Maisch efficientie : 77,3 %