Batchgrootte :10 Ltr
Kooktijd : 60 min.
Alcoholpersentage : 6.3%
Begin sg : 1057
Eind sg : 1012
EBC : 26.0
EBU (bitterheid) : 30.0
Water : leidingwater
Ingrediënten
ingrediënt | hoeveelheid | kooktijd | waarde | bijzonderheden/leverancier |
Mild Ale malt | 1000 g | 7 EBC | Thomas Fawcett & Sons | |
Pale Ale malt (7…10 EBC) | 935 g | 8 EBC | Brewferm | |
Maris Otter Pale malt | 380 g | 6 EBC | Muntons | |
Crystal malt | 115 g | 130 EBC | Thomas Fawcett & Sons | |
Magnum hop | 7 g | 60 min. | 12.4 α | Bloemen |
Mount Hood hop | 25 g | 10 min. | 6.9 α | Bloemen/Braumarkt |
Dennentoppen | 55 g | Flameout: 20 min. | Zelf plukken | |
Gist: Safale US-05 | 11 g | Fermentis | ||
Maischwater | 8.5 l | Kraan | ||
Spoelwater | 8 l | Kraan |
Maischschema
68 °C | 78 °C |
60 min. | 5 min. |
Opmerkingen van de brouwer
Ik kwam uit op 6,3% ABV en hiermee valt dit bier eigenlijk net niet meer in klasse A. Oplossing is een paar liter meer maischwater gebruiken.
Smaakimpressie
Lekker makkelijk te drinken bier. De dennen zijn zeer aanwezig, hetgeen wellicht niet iedereen kan bekoren. Gebruik dan minder dennentoppen, of minder lang na flame-out.
Bron:
Recept van de website van t Wort Wat