Gebrouwen door K. Cornelisse/ Bert Maessen
Recept voor 50 liter’
Ingrediënten:
13000gram pilsmout EBC: 3
1000 gram tarwemout EBC: 15
25000 gram munichmout EBC: 17
700 gram ambermout EBC: 50
1400 gram Cara mout EBC: 120
500 gram bruine kandij opgelost in 1 liter kokend water
25 gram koriander
25 gram zoethout
89 gram bloemen Northern Brewer 7,9% alphazuur
60 gram bloemen Hallerthauer Hernsbrucker 5% alphazuur
“Verse Hop”uit de vriezer van Bert Northern Brewer 280 gram
Maisschema:
Mout storten in 48 liter water van 55 graden celcius
10 minuten op 55 graden
50 minuten op 63 graden
20 minuten op 73 graden
5 minuten op 78 graden.
Spoelwater 25 liter
SG eind vd kook SG 1078
SG eind vd vergisting 1019
Bier heeft 7,9 % alcohol
Giststarter gemaakt van SAfale B256 van Fermentis.