Zuurvlees

Lekker met frietjes, rode kool en appelmoes.

Ingrediënten:

  • 1 kg Runderpoulet
  • 3 uien
  • 3 koppen azijn
  • 3 koppen water
  • 6 kruidnagels
  • 5 laurierbladeren
  • peperkorrels
  • zout en peper
  • nootmuskaat
  • 2 el appelstroop
  • 4 schijven peperkoek (mag ook gember- of kandijkoek zijn)
  • 2 el bruine basterdsuiker
  • eventueel een glaasje zilveruitjes

Bereidingswijze:

Bestrooi het vlees met zout, peper en nootmuskaat.

Marineer ongeveer 24 uur in een marinade van water, azijn en kruiden.

Bak de uien goudgeel en houdt ze apart.

Vlees droog deppen en bruin braden.

Voeg de uien en marinade toe (vlees moet net onder staan).

Verwarm het geheel en voeg de stroop, verkruimelde peperkoek en suiker toe (eventueel met de zilveruitjes).

Laat het geheel op een laag vuurtje pruttelen tot het vlees gaar is ( minimaal 2 uur).

Mag ook in de oven verder gegaard worden.