Brouwer: Bram Weststrate
Style: Belgian Tripel
Volume: 32,00 L
Verwacht SG: 1,072 SG
Verwachte kleur: 11 EBC
Verwachte IBU: 32,6 IBUs
Brouw efficiëntie: 72,00 %
Kooktijd: 60 Minuten
Ingrediënten:
Mout
8,800 kg Pils Mout (4 EBC) 87,9 %
0,180 kg Amber Mout (43 EBC) 1,8 %
0,180 kg Biscuit (Dingemans) (44 EBC) 1,8 %
0,850 kg Tafelsuiker [Boil] (2 EBC) 8,5 % 0,54 L
Totaal gewicht mout 10,01 kg
Hop
135 g Styrian Goldings 2.80% Kooktijd 60 minuten 24,7 IBUs –
35 g Saaz 3,45% Kooktijd 15 min 5,5 IBUs –
25 g Hallertauer Hersbrucker 2.1% Kooktijd 15 minuten 2,4 IBUs –
Overige ingrediënten
7,50 g Brew Brite Kooktijd 10,0 minuten
7,50 g Koriander Kooktijd 10,0 minuten
Maisch schema: Single Infusion, geen uitmaisch
Maisch water 25 liter
Spoelwater 23.5 liter
Voeg de mout toe aan 25liter water van 72,3 C .
Hou de temperatuur op 65,6 C gedurende 75 min
Niet uitmaischen
Spoel met 23,5 litervan 75,6 C
Resultaat
Begin SG: 1072
Eind SG: 1006
Alc.perc. 8.8%