Triple Westkaap

Brouwer: Bram Weststrate

Style: Belgian Tripel

Volume: 32,00 L

Verwacht SG: 1,072 SG

Verwachte kleur: 11 EBC

Verwachte IBU: 32,6 IBUs

Brouw efficiëntie: 72,00 %

Kooktijd: 60 Minuten

Ingrediënten:
Mout

8,800 kg Pils Mout (4 EBC) 87,9 %

0,180 kg Amber Mout (43 EBC) 1,8 %

0,180 kg Biscuit (Dingemans) (44 EBC) 1,8 %

0,850 kg Tafelsuiker [Boil] (2 EBC) 8,5 % 0,54 L

Totaal gewicht mout 10,01 kg

Hop

135 g Styrian Goldings 2.80% Kooktijd 60 minuten 24,7 IBUs –

35 g Saaz 3,45% Kooktijd 15 min 5,5 IBUs –

25 g Hallertauer Hersbrucker 2.1% Kooktijd 15 minuten 2,4 IBUs –

Overige ingrediënten

7,50 g Brew Brite Kooktijd 10,0 minuten

7,50 g Koriander Kooktijd 10,0 minuten

Maisch schema: Single Infusion, geen uitmaisch

Maisch water 25 liter

Spoelwater 23.5 liter

Voeg de mout toe aan 25liter water van 72,3 C .

Hou de temperatuur op 65,6 C gedurende 75 min

Niet uitmaischen

Spoel met 23,5 litervan 75,6 C

Resultaat

Begin SG: 1072
Eind SG: 1006
Alc.perc. 8.8%