Westmalle Tripel Kloon (klasse C)

Ingrediënten voor 15 liter:
3400 gr. pilsmout (3,0 EBC)
250 gr. munichmout (15 EBC)
100 gr. cara-kristal (120 EBC)
40 gr. Styrian Goldings hop (3,8%) Boil 75,0 min ;
31 gr. Saaz hop (2,5%) 75 min ;
14 gr. Saaz hop (2,5%) 10 min ;
680 gr. suiker
Maischwater: 15 L (50,0 C)
Maischschema:
Temp. in gr. C 50…..60…..70….75…..78
Tijd in min. 10……35…..20….10……5
Spoelwater: 13 L …80 C
Kooktijd: 75 min.
Gist: Wyeast 3787 trappist high gravity
Begin SG: 1080
Eind SG:
Alc. % : 9,0%
Bitterheid: 39 EBU
Kleur: 12,0 EBC

Bron: Wim Verstrate 1e prijs ( 89 pt.) WWBLG 2017

Reacties zijn gesloten.