Irish Red Westkaap

Brouwer : Bram Weststrate

Recept: voor 31 liter

Verwacht SG: 1,052
Verwachte kleur: 23 EBC

Verwacht IBU: 23,9 IBUs

Brouw efficientie: 75,00 %

Kooktijd : 60 Minutes

Ingrediënten:
gewicht soort mout percentage

4,350 kg Pils mout (3 EBC) 61,0 %

1,540 kg Cara-Red (40 EBC) 21,6 %

0,615 kg Cara Mout 120 (120 EBC) 8,6 %

0,500 kg Tarwe mout (3 EBC) 7,0 %

0,125 kg Munchenermout (15 EBC) 1,8 %
Totaal mout gewicht 7,130 kg

Overige ingrediënten:

3,00 g Gistvoedingszout kooktijd 60,0 minuten
7,70 g Iers Moss kooktijd 10 minuten

Hop:
26 g Northern Brewer [9,30 %] kooktijd 60,0 min 18,3 IBUs
30 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] kooktijd 15 minuten 5,6 IBUs –

Gist
2,0 pakjes SafAle English Ale (DCL/Fermentis #S-04) gist –

Maisch water 18,6 liter

Spoelwater 26,2 liter

Mash Schema:
1 Stap schema.
Verwarm het maischwater tot 71 graden en voeg de mout toe .
Maisch gedurende 75 minuten op 64.4 gr C
Uitmaischen verhit tot76 gr C en hou dit 10 minuten vol

Spoelen:
Verhit het spoelwater tot 76 graden en spoel hiermee

Resultaat:
Begin SG: 1,052
Eind SG: 1,010
Alc.perc. 5,7%