2016 Peter Mesu Vlierbloesemwijn

Ingrediënten voor 5 liter vlierbloesemwijn.

1 liter vlierbloesem alleen de bloemen

3,5 liter water

1,5 liter appelsap s.g. 1045 is 187 gram suiker

350 gram rozijnen

7 gram appelzuur

3 gram appelzuur pagina 3

4 gram gist Lalvin S6U (koude gisting)

3 gram gistvoeding

1 kilo gram suiker

Klein kopje sterke thee

Vlierbloesem onder zacht stromend water afspoelen. Daarna overgieten met 1,5 liter kokend water. Laten afkoelen, door zeef gooien en de gewelde rozijnen toevoegen. De rest van het water toevoegen, de appelsap en de citroenzuur en het appelzuur. Het kopje koude thee toevoegen. De gist oplossen en samen met de gistvoeding toevoegen ook de helft van de opgeloste suiker toevoegen. Als de gisting minder wordt de rest van de suiker oplossen en toevoegen. Ongeveer 3 x overhevelen als de wijn dan helder is na ongeveer 4 maanden kun je wijn bottelen.