Rochefort 10

Recept is voor 10 liter:

4000 gram Pilsmout
300 gram Cara mout (50 EBC)
25 gram Chocolade mout
200 gram Rietsuiker

15 gram Hallertau Hop van 5,3% ± 60 minuten.
15 gram Goldings Hop van 4,6% ± 60 minute
10 gram Saaz Hop 3,2% de laatste 20 minuten meekoken.

Gist: Wyeast of een droge korrel gist. Nog beter is een originele opgekweekte Rochefort gist (hier heb ik zelf wat moeite mee)

Maischschema: de nieuwe verkorte manier.
Maisch en spoelwater: elk 9 liter
Kooktijd: ± 90 minuten.

Begin SG 1075
Eind SG 1025

Volume 10 liter

Smaak def.Volmoutig,karamel/chocolade smaak. Geur def.Moutig met een zachte hopsmaak.
Kleur Donker bruin met rode tint.
Alcohol ±10%

Dit bier wordt gebrouwen in het Trappisten Klooster van Rochefort de brouwmeester is/was de achterneef van Tonnie van de Ameele, Frère Antoin..Dit recept heeft al eerder in het Tussendoortje gestaan, maar ik heb het recept aangepast zoals: * iets meer mout om het bier nog wat voller te maken . een beetje meer chocolade mout om hem donkerder te maken (een beetje zwart mout zou ook kunnen). Meer hop voor de smaak en de hopgeur te verbeteren.

Bert Maessen

Reacties zijn gesloten.